Webwereld rectificeert hoax

Gisteren (maandag 4 maart 2007) meldde Webwereld dat de nieuwe zoekmachine Sekko ‘marktleider’ wil worden. Vandaag gaf de website met ICT-nieuws toe dat het een, door de slechte bereikbaarheid van de verzenders van het persbericht, niet goed nagetrokken ‘hoax’ betrof.

En dus schrijft Webwereld vandaag:

“Door een vals persbericht de wereld in te sturen, deed Sekko voorkomen alsof het Google van de troon wil stoten. Door herhaaldelijk de telefoon niet te beantwoorden was het voor de Webwereld-redactie niet mogelijk om de initiatiefnemers te spreken. Al snel ontdekte de redactie echter dat Sekko niets anders doet dan gebruikmaken van de Google-technologie om de resultaten te vinden en terloops Adsense-inkomsten op te strijken.”

Volgens de makers van het persbericht plaatste Webwereld zonder de feiten te controleren het persbericht online:

“Afgelopen vrijdag besloot ik dat ik op Webwereld en nu.nl wilde staan. Dus dan bouw je een “zoekmachine” (met hulp van Erik-Jan) en spam je een fake persbericht de wereld in. Webwereld was geen probleem en daar stond Sekko al net na de middag.”

Ook hierop reageerde Webwereld in het artikel van vandaag:

“Blijkbaar weet deze persoon niet hoe een redactie werkt en heeft hij slechts eenmaal vluchtig het oorspronkelijke artikel gelezen, dat zeker geen exacte kopie van het persbericht was. Zodra we de flauwe grap, zeer snel en mede dankzij onze lezers doorhadden, hebben we het verhaal aangepast. Hoe Erik-Jan aan deze wijsheid komt is mij dan ook onbekend.”

Bronnen: Webwereld (maandag 5 maart en dinsdag 6 maart 2007) en Netters.nl (dinsdag 6 maart).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s